Kubbmästerskapet 2021

 1. En flickas dröm. IMELDA BENCIC
  En livfull engagerande bild  fotograferad med lusten till bilden och på ett uttrycksfullt sätt.
  Här förmedlas också fart och kraft allt inbäddat i en spännande miljö, det oroliga vattnet i förgrunden och en lugnare bakgrund. En riktig toppbild som fotografen säkert kommer att få glädje av i fler sammanhang.
 1. Dimma 2 Anna Råbom Holst
  Denna bild ger oss ett  magiskt inträde i naturen. En lugn och harmonisk komposition där fotografen på bästa sätt delat upp bilden  med förgrund och partiet i mitten samt att man anar bakgrundens silhuetter i dimman. Allt tynar ut i oändlighet på ett intressant sätt dessutom tekniskt mycket väl genomfört. En riktig vägg hängare.

 1. Skäggmes Roland Johansson
  Här är kompositionen bärande för bilden, fågeln som säkert sitter på det diagonala vasstrået, det parallella vasstrået bakom fågeln betyder mycket  för kompositionen en mjuk välgörande ton gör helhetsintrycket fulländat, skärpa på det väsentliga övrigt suddas ut med det korta skärpedjupet. Balansen mellan känsla och teknik är påtaglig.

 1. Dimma 3 Anna Råbom Holst
  En spännande komposition där fotografen låter oss följa med i rörelsen  genom bryggans form och där blicken fastnar på personen som sitter längst ut. Det ger naturligtvis plats för olika tolkningar det är också en motsägelsefull bild där bildelementen sträva mot varandra.
  Den tydliga kontrasten mellan naturens stillhet och de vassa formerna i bryggan  ger på ett positivt sätt en laddad känsla.

 1. Full galopp Roger Bengtsson
  En spännande fartfylld bild där det frysta ögonblicket tagits till vara på bästa sätt . Man fastnar också för både flickans och hästens koncentration. Allt tekniskt väl genomfört.

6. Framtidens ansikte  Per Johnsson
Ibland ställer bilder frågor som inte alltid kan besvaras, så tror jag vi bekänner för denna bilden lite, En gåtfull känsla infinner sig. Finns säkert här ett budskap som vi inte riktigt kan peta på men det är ändå en bild som naglar sig fast.

 1. Fjäril Catharina Larsson
  En  mjuk diffus där flytande konturer suddas ut det finns också en behaglig lätthet i bilden som tilltalar. En fjäril är det enda skarpa och naturligtvis huvudmotivet att den delvis skyms av blommor skapar bara mer känsla.

 1. Fågelviken Jörgen Holst
  Här har fotografen med skymnings romantik skapat stämningar i naturen. En klassisk vacker landskapsbild där  tekniken utnyttjats på bästa sätt och där ljusreflexer på de mörka klipporna leder oss in i bilden, den långa exponeringstiden skapar en lugn harmonisk känsla. Till en början kändes bilden tung åt höger kanten  men vid närmare betraktan så tycker vi att stenen längst ner till vänster  väger väl upp denna känsla.

 1. Trädet. Imelda Bencic
  Vi tycker om den grafiska effekten, formen och den diffusa bakgrunden, några grässtrå sticker upp i förgrunden de kan tyckas vara obetydliga men de har stor betydelse för kompositionen. Möjligen skulle vi villa ha med hela formen på trädet, känns lite avklippt på höger sida men man vet ju inte vad som döljer sig utanför bildkanten.

 1. Lördag 2-1-3 Dick Nilsson
  En fin komposition där fågeln följer grenens form.  En lite orolig bakgrund men ändå inte störande p.g.a. valet av det korta skärpedjupet möjligen kan den beskäras något i högra kanten men det är en smaksak.