Klubbmästerskapet 2020

  1. Imelda Bencic ” Hällabäcken”

Mycket fint komponerad bild med detaljer i för- mellan- och bakgrund. Skärpan är fin hela vägen. Exponeringen ger vattnet precis lagom mjukhet. Den mörkgröna och detaljrika inramningen ger harmoni. Fint ljus strilar ner genom grenverket. Att bildvinkeln är låg och utesluter himmel skapar lite dramatik. Stort grattis till en fin vinnarbild!

2. Jörgen Holst ” Learning to fly”

Denna bild var omöjlig att motstå – oj så söta. Verkligen påpassligt av fotografen när syskonen sitter på rad och poserar. Skärpan är mycket fin med ögonkontakt och vi ser alla detaljer i fjäderdräkt mm. För att förstärka bilden hade vi gärna sett en lite tightare beskärning för att ge mera fåglar och mindre gräs. Ev. kunde vi överväga att minska mättnaden på den gröna färgen något.

3. Imelda Bencic ” Halmstad”

En fint komponerad kvällsbild i den blå timman. Vacker himmel med olika färgtoner och molnformationer. Spännande ljus som kommer in från höger sida skapar detaljer och skuggor. Trädet på höger sida bildar ett avslut som för blicken tillbaka in i bilden. Kajkantens diagonal riktar också blicken. Fint exponerat och god skärpa.

4. Dick Nilsson ”2-9”

Denna bild fångade vårt intresse och åkte både lite upp och ner i resultatlistan. Skärpan är fin och fotografen har verkligen fått ögonkontakt med hjorten. ”Fripassageraren” drar blicken till bilden och får betraktaren att le – påpassligt av fotografen. Färgskalan ar mild och fin. Då inte hela hjortens kropp kommit med på bild föreslår vi en tightare beskärning av bildens vänstersida för att skapa en ”bröstbild av hjorten – bilden skulle då bli i ett höjdformat

5. Catharina Larsson ”Den lilla i det stora”

En drömsk nästan lite abstrakt bild. Mycket behaglig färgskala med tonade färger. Den lilla svampen är rätt placerad i bilden och styr blicken. Fotografen har med omsorg och fin teknik skapat en fin bild.

6. Agneta Andersson ”Höstvärme”

Den bleka höstsolen ger bilden ett varmt och behagligt sken som skingrar diset. Träden på bildens högra sida bildar en diagonal som tillsammans med vägen för blicken in i bilden. Bilden har fin skärpa. Fotografen kunde prova en något annorlunda bildvinkel så att de två främsta träden på högersida inte ”hänger i luften”. En detalj för att göra bilden renare är att klona bort vägpinnarna.

7. Magnus Vågbäck ”Höstens färger”

Vi kan höra bruset från forsen. Höstfärgerna glittrar i vatten och löv. Slutartiden ger vattnet rätt struktur. En välexponerad bild med fin skärpa.

8. Dick Nilsson ”Lördag 2-1”

Spången leder betraktarens blick in i, och bidrar till att ge ett djup i bilden. Den öde stranden skapar en viss dramatik. Horisonten ligger farligt nära mitt i bilden. För att skapa mera dynamik i bilden föreslår vi att fotografen beskär bilden i vänster kant.

9. Claes Tagesson ”Vattenväxt”

En lugn och behaglig bild att vila ögonen på med sin sparsmakade och fina färgskala. Vi anser att bilden hade fått ett renare uttryck med beskärning i nederkant och på vänster sida.

10. Roger Bengtsson ”Snillen spekulerar”

En bild med humor. Vi tolkar att statyerna talar över huvudet på den lille mannen. Tyvärr är bilden för hårt beskuren i nederkant. Fotografen kunde valt en annan bildvinkel, alternativt tonat mer den lite störande bakgrunden.